check Ingyenes szállítás a 28 819,00 Ft
check Visszármaztatás 14 napig
check Fizetés 30 napon belül
check Nagykereskedelmi terület - B2B

Kaland sisakok

Gyártó

Méret

Színes

Gender

Hely a kaputelefon számára

Akciók

Csak elérhető

Ár

    HUF

Megjelenítés

Találat: 170
HJC C80 N. enduro motoros sisak. SZÜRKE M - C80-GRY-M

95 400,00 Ft

szállítás 0 Ft
Nem elérhető

HJC C80 N. enduro motoros sisak. SZÜRKE M - C80-GRY-M

Motoros enduro sisak HJC C80 ROX FEKETE/VÖRÖS L - C80-ROX-MC1SF-L

114 500,00 Ft

szállítás 0 Ft
Nem elérhető

Motoros enduro sisak HJC C80 ROX FEKETE/VÖRÖS L - C80-ROX-MC1SF-L

Böngészés gyártó szerint

A kalandmotoros bukósisakok sikeres kompromisszumot jelentenek a vadonban való helytálláshoz

A kalandsisakok olyan sisakok, amelyek ötvözik az integrált sisak kényelmét a cross enduro sisakok biztonságával. Az Adventure sisakot az endurosisakokra jellemző állkapocs különbözteti meg, miközben vizort is tartalmaz. Az Adventure sisakot elsősorban hosszú, túrázó terepjáró expedíciókhoz tervezték.

Honnan jött az igény a kalandsisakok iránt?

.

A túramotorozás gyakran több órás, nagyobb sebességgel történő utazással jár. Aszfaltos utakon a sisak kérdését itt a tipikus integral vagy jaw sisak oldja meg, amely kényelem és szellőzés szempontjából fel van készítve a nagyobb sebességekre. Ha azonban egy ilyen expedícióra aszfalton kívül kerül sor, a kérdést egyértelműen bonyolítja az alacsonyabb sebesség és a különböző akadályokba ütközés veszélye.

Egy tipikus integrált sisak itt nem biztosít megfelelő szellőzést, és egy egyszerű állkapocsszerkezet nagyobb valószínűséggel sérül. Ilyen esetben egy enduro cross sisak sokkal jobban működne. Ezt a gondolatmenetet követve a gyártók úgy döntöttek, hogy a két sisak jellemzőit ötvözve létrehoznak egy túra kaland-sisakot.

Adventure motoros sisakok egy integrált sisak kényelmével és biztonságával

.

Az kalandbukósisak és a tipikus integrált sisak közös tulajdonságai elsősorban a biztonság és a kényelem nagyobb sebességnél. A kialakításnak és a párnázottságnak köszönhetően a adventure sisak optimális kényelmet és hangszigetelést biztosít a gyors aszfalton való motorozás során.

Baleset esetén a fejet egy tartós műanyagból és üvegszálból készült héj védi. A napellenző a szélvédő tömörségének köszönhetően nem engedi a levegőt a szellőzésen kívül más utakon átáramolni, a további rétegek pedig csökkentik a napsugarak, különösen az UV-sugarak hatását.

A napellenzőt úgy tervezték, hogy baleset esetén védje a fejet.

Kevert szellőzés, amellyel a kalandsisak fel van szerelve

.

Az endurósisak és az integrált sisak jellemzőinek kombinációjára a legkiemelkedőbb példa a szellőzés. A kalandbukósisak ebből a szempontból közelebb áll egy akut terepsisakhoz. Szellőzőnyílások és csatornák biztosítják a légáramlást még alacsony sebességnél is, különösen az állkapocsrészen. Az ilyen szellőzés azonban alacsony hőmérsékleten és gyorsabb motorozásnál nem lenne jó, ezért a adventure sisak számos záróelemmel van felszerelve. Ezek lehetővé teszik a légáramlás korlátozását és a szellőzés nagyobb sebességnél szükséges szellőzéshez való beállítását.

A kalandsisak által átvett endurosisak tervezési elemei

.

A szellőzés mellett az adventure sisak az állkapocs formáját és a teljes elülső részt is átvette az endurosisaktól. Ez biztosítja a terepmotorozáshoz szükséges széles látómezőt, és jobb védelmet nyújt magának a sisaknak az ágak vagy kövek becsapódása ellen. A kaland-sisak emellett könnyebb is, mint egy egyenértékű integrált sisak, nem is beszélve az állkapcsos sisakról.

A terepen való lovaglást megkönnyíti a könnyen levehető napellenző és napellenző is. Végezetül, az kalandbukósisakok az endurosisakokra jellemzően többféle színben is megvásárolhatók. A kalandbukósisak terepen hasznos tulajdonságaiért fizetett ára a rosszabb aerodinamika, a kalandmotorok esetében azonban elég ritkán észrevehető.

A kalandsisak egy sikeres kompromisszum, de mégiscsak egy kompromisszum

.

A kalandsisak tipikus példája a kompromisszumnak. Az integrált sisak és az endurosisak előnyeit egyesítve a kalandbukósisak optimális megoldás lesz egy olyan útvonalra, amely a vadonban és a burkolt utakon egyaránt érinti. Érdemes azonban szem előtt tartani a más típusú sisakból származó megoldások átvételének hátrányait.

Amellett, hogy a adventure sisakok kevésbé aerodinamikusak, mint az integrált sisakok, nehezebbek és korlátozóbbak is lesznek, mint a tipikus enduro cross sisakok. Némelyikből hiányzik a szélvédő is, így a különálló védőszemüveg kötelező. Tipikus aszfaltos expedíciókhoz vagy durva terepmotorozáshoz sokkal jobb, ha megfelelő integrált vagy enduro/cross sisakokat választasz.

Tartó kalandsisakok sok méretben és színben a Gmoto.pl oldalon

.

Nálunk kalandsisakokat találsz, amelyek ideálisak a hosszú off-road expedíciókhoz. A kalandbukósisakokat elismert gyártóktól kínáljuk számos méretben és számos kiegészítővel. Az egyes sisakok jellemzői, specifikációi és színválasztékai a termékre kattintva találhatók. Ha bármilyen kérdése vagy problémája van a sisakválasztással kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Szakértőink minden kétséget eloszlatnak, és segítenek kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb terméket.