check Ingyenes szállítás a 28 819,00 Ft
check Visszármaztatás 14 napig
check Fizetés 30 napon belül
check Nagykereskedelmi terület - B2B

Felfüggesztés - motorkerékpár alkatrészek

Gyártó

Akciók

Csak elérhető

Ár

    HUF

Megjelenítés

Találat: 27025
Romet lengéscsillapító teleszkóp gumi - 56691
Romet kerék füzér - 73524

390,00 Ft

Romet kerék füzér - 73524

stars    (36)
Romet láncfeszítő - 55857

770,00 Ft

Romet láncfeszítő - 55857

stars    (47)
Romet teleszkóp hüvely karimával - 58216
WSK kerékláncfeszítő 1 db. - 55258
Vezetőkar persely WSK 125 175 - 137985
Láncfeszítő Simson S51 - 62068

1 060,00 Ft

Láncfeszítő Simson S51 - 62068

stars    (27)
Első lengéscsillapító rugó Simson S51
Kormányrúdfej kpl ATV 110 150 200 250 - 63580
Romet első felfüggesztés rugó

1 340,00 Ft

Romet első felfüggesztés rugó

stars    (30)
Fém vezérlőkar persely WSK 125 175 - 91154
Vezérkar tengely + perselyek Romet - 55879
Hátsó lengéscsillapító 2 db ORG WSK 125 175 ORG WSK 125 175 - 81759
Vezetőkar persely Motorbike Komar - 61767

Böngészés gyártó szerint

Felfüggesztés - motorkerékpár alkatrészek a legnépszerűbb motorkerékpárokhoz

Motorkerékpár felfüggesztés alkatrészei a kerékhez kapcsolódó fontos funkciókhoz

A felfüggesztési rendszer a motorkerékpár kerekének és karosszériájának összekapcsolásában részt vevő alkatrészek és az ebből eredő problémák. Az egyes felfüggesztési alkatrészek a kerék vezetéséért, a rezgések csillapításáért és a különböző egyenetlen felületeken való áthaladás hatásainak kiegyenlítéséért felelősek. A felfüggesztés akár csak kis részeinek sérülése is komolyan befolyásolhatja a kényelmet és mindenekelőtt a vezetés biztonságát.

A motorkerékpár felfüggesztés alkatrészeinek többféle funkciója

.

Még a legegyszerűbb motorkerékpár felfüggesztési rendszer is legalább két funkciót ellátó alkatrészekből áll. Az első a stabil keréktartás és -vezetés. A felfüggesztőkarok és a különböző rögzítőelemek a felhasználó által kívánt mértékben korlátozzák a kerék mozgását. A keresztlengőkar tulajdonképpen kiküszöböli a nem kívánt irányváltoztatás kockázatát, ami különösen nagy sebességnél veszélyes.

A lengéscsillapítók és rugók viszont olyan alkatrészek csoportját alkotják, amelyek a rezgéseket és a talajszintváltozásokat csillapítják. Bár ezeket a felfüggesztési alkatrészeket gyakran a motorkerékpár kényelmére és komfortjára gyakorolt hatásukkal hozzák összefüggésbe, érdemes szem előtt tartani az egykerekű alkatrészeire gyakorolt hatásukat is. A megfelelő rugó és lengéscsillapító megakadályozza, hogy a kerékre ható rezgések és erők elérjék a motort vagy akár a kormányt, így az egykerekű alkatrészei nem lesznek kitéve gyors kopásnak és károsodásnak.

A felfüggesztés alkatrészei elsősorban a motorkerékpáron elfoglalt helyük szerint oszlanak meg

.

A motorkerékpár kialakítása miatt az első és hátsó felfüggesztés alkatrészei tulajdonságaikban és már megjelenésükben is jelentősen eltérhetnek egymástól. Ez különösen akkor szembetűnő, ha egy modern motorkerékpár több komponensből álló felfüggesztését, például az első és a hátsó lengőkart nézzük. Az első felfüggesztés gyakran a teljes első tengelyrendszer részét képezi, és ezért a lengéscsillapítási funkciót a gép elejének egyéb, például a kormányzással kapcsolatos funkcióival kell kombinálnia.

A hátsó felfüggesztést alkotó alkatrészek viszont a kerékre történő erőátvitelhez kapcsolódnak. A többi mechanizmus alá rejtve a hátsó felfüggesztés nemcsak a kerék helyzetét stabilizálja, hanem tompítja a kerékre történő erőátvitel során fellépő erőket, és megakadályozza, hogy azok hatással legyenek a motorkerékpárra és az utasokra.

A hátsó felfüggesztés a gép fő alkatrésze.

Fő felfüggesztési elemek felszerelve és állítható

.

A felfüggesztés a rendszer fő alkatrészein kívül egy sor olyan alkatrészből áll, amelyek felszerelhetők és lehetővé teszik a működésének beállítását. Ezek helyes kiválasztása és beszerelése elengedhetetlen ahhoz, hogy a motorkerékpár felfüggesztése hatékonyan működjön, és hogy a fő alkatrészek elvégezzék a feladatukat. Még a kis tömítések, perselyek vagy anyák sérülése is komolyan akadályozhatja a felfüggesztés rezgéscsillapító képességét, és akár balesethez is vezethet egy meglazult kerék miatt.

Előső és hátsó motorkerékpár felfüggesztés alkatrészeinek széles választéka a Gmoto.pl oldalon

.

Motorkerékpárokon használt első és hátsó rendszerekhez felfüggesztési alkatrészek széles választékát találja. Kínálatunkban megtalálhatók keresztlengőkarok, lengéscsillapítók és egyéb alkatrészek az első és hátsó felfüggesztéshez, valamint rögzítő- és védőalkatrészek. Az egyes felfüggesztési alkatrészek jellemzői és specifikációi a termékre kattintva érhetők el.