Menü

SSV/UTV

Az SSV-k, a Buggy-k és az ATV-k olyan gépek, amelyek nagyszerű off-road izgalmakat nyújtanak. A teljes vezetési élmény és a magas szintű biztonság érdekében terepjáró alkatrészek, ruházat és kiegészítők széles választékát állítottuk össze az Ön számára.

A legnépszerűbb termékek

Bárki, aki legalább egyszer motorozott már terepen, tudja, mennyire kiszámíthatatlan ez a sport. Esések, más motorok kerekei alól kirepülő kövek és a lábtartók, amelyek minden bizonytalan landolás után a lábfejbe állnak - és ez csak néhány a veszélyek közül, amelyekkel a cross/enduro motoroscsizmáknak meg kell küzdeniük. Egy jó cross csizmának védenie kell a bokaízületet a ficamoktól és a rándulásoktól, olyan talppal kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi, hogy a láb biztonságosan támaszkodjon a lábtartókon, és ergonomikus kialakításúnak kell lennie, hogy a sebességváltó és a fékkarok kezelése egyáltalán ne okozzon gondot. Természetesen a motoros endurobakancsok és cross csizmák nemcsak a biztonságról, hanem a kényelmes viseletrők is szólnak. Az enduro/cross motoroscsizmák kiválasztásakor figyeljünk a lábfejhez való illeszkedésre, a szellőzőrendszerre és a belsejében használt anyagtípusra. Ne feledkezzen meg a stílusról sem! A cross/enduro csizmáknak jól kell kinézniük. Bármilyen motoros és terep ruhatára is legyen, biztosan megtalálja a megfelelő cross/enduro csizmát. A gyártók nemcsak a felhasznált anyagok minőségében és az innovatív megoldásokban, hanem a cross/enduro csizmák dizájnjában és színváltozataibal is versenyeznek. Élénk színek, visszafogott vintage árnyalatok vagy esetleg klasszikus fekete krómozott csatokkal? A választék tekintetében a cross- és endurocipők minden elvárást felülmúlnak.

Szeretsz terepen motorozni? Akkor érdemes jó enduróruházatot választanod, amely kényelmes és biztonságos, miközben kellemes hőérzetet biztosít. Az enduróruházat kiválasztásakor több tényezőre is figyeljen, többek között a kényelemre, a kialakításra és a kivitelezés minőségére. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az enduro vagy cross ruházatnak elsősorban az a célja, hogy a lehető legjobban megóvjon eséskor vagy a bozótosban gázoláskor. Ezért, amikor álmai enduro ruházati elemeit keresi, figyeljen a minősítésekre és a ruházatban, a térdvédőkben, az ortézisekben, a páncélokban stb. található protektorok/védők anyagára. Ne feledje, hogy a crossruházat nem csak protektorokból áll, hanem kesztyűkből, pulóverekből, nadrágokból és kabátokból is. Az ő esetükben vadulhat a stílussal, és egyes ruhadarabokat például a motorkerékpárjához illesztheti. Az enduro/cross ruházat mindig is meglepett a színkombinációkkal és a dizájnnal, ami megkülönbözteti az aszfaltos utakra vagy hosszú távokra tervezett motoros ruházattól. Az enduro/cross ruházat lehetővé teszi, hogy 100%-ban kifejezze a személyiségét, és egyedi megjelenéssel tűnjön ki a motocross pályán vagy a terepen - a mi ruházatunkkal tarolni fog! Nálunk számos nagy gyártó cross és enduro ruházatát találja, amilyen például a Fox, a Leatt és a Thor.

Motoros szemüveg

A cross szemüveg nélkülözhetetlen felszerelés mindazok számára, akik a kitaposott útról vadabb terepre indulnak. Egyszerre nyújt biztonságot és kényelmet a terepen való motorozás során. Az enduro-szemüvegnek karcálló napellenzővel és a másodperc töredéke alatt a teljes látási viszonyokat visszaállító, letörhető rögzítéssel kell rendelkeznie - el sem tudjuk képzelni, hogy versenyezzünk nélküle! A cross szemüvegek jó légzárását is értékelni fogja, ha nehéz körülmények között motorozik. A keret formája és a tömítőhab minimalizálja a nyomást, és korlátozza a por bejutását a szemüveg alá. Amikor kiválasztja álmai enduroszemüvegét, figyeljen a pántra is. Stabilnak kell lennie, és szilikonbevonattal kell rendelkeznie, hogy a cross/enduro szemüveg biztonságosan a sisakon maradjon.

Terepre vagy a motocross pályára tart? A terepmotorozáshoz olyan strapabíró sisakra van szüksége, amely magas szintű biztonságot és kényelmes vezetési élményt nyújt. A jó corss sisakokat a kis súly, a hatékony szellőzőrendszer és a megfelelő felépítés (pl. többrétegű, különböző szálakból készült héj) jellemzi. Mi több, a cross- és endurosisakoknak rendelkezniük kell napellenzővel, amely védelmet nyújt a napfény és a többi motorkerékpár kerekei alól kirepülő kövek ellen, ezáltal növelve a motorozás biztonságát. Amikor kiválasztja álmai enduro/cross sisakját, figyeljen a rögzítésre is. Sokan el sem tudják képzelni, hogy DD rögzítő nélkül motorozzanak terepen - szerencsére ez egy nagyon népszerű megoldás. Összességében a cross sisakok nemcsak a stílusról szólnak, hogy kitűnjön a terepen és a motocross pályán, hanem mindenekelőtt a biztonságról és a kényelemről, amikor terepen motorozik.

Termoaktív alsónemű

A termo alsónemű évek óta egyre népszerűbb a terepmotorosok körében. Kezdetben a gyártók a hidegebb időben úton lévőket célozták meg termékeikkel, de idővel megjelentek a piacon a termo alsóneműk, amelyek a nyári melegben is növelik a hőkomfortot. Napjainkban a termo alsóneműk olyan korszerű termékek, amelyek a motoros felszerelés elengedhetetlen első rétegét jelentik - mind a cross- és enduromotorosok, mind az országúti motorosok számára. A termo alsóneműk hatékonyan kifelé tolják a nedvességet, ami a szellőzőzónákkal és a varrásmentes kialakítással kombinálva magas szintű kényelmet biztosít, bármilyen terepviszonyok és motorozási tempó mellett. Ráadásul enduró túrák alkalmával a termo alsóneműt más tevékenységekhez is viselheti, így magabiztosan, ruhaváltás nélkül mehet túrázni vagy hegymászni. Síelés vagy snowboardozás közben pedig a termo alsónemű elengedhetetlen felszerelés, különösen a merinógyapjúból készült szettek.

Protektorok

A crossprotektorok nélkülözhetetlenek, ha azt szeretné, hogy épségben térjen vissza egy off-road kirándulásról, és folytatni tudja off-road hobbiját. Protektorok, ortézisek, védőruházat, nyakstabilizátorok és páncélok - a crossprotektorok választéka óriási, ami azt jelenti, hogy a biztonság növelésének is rengeteg módja van. A legnépszerűbb enduroprotektorok olyan márkáktól származnak, mint a Fox, a Leatt és az Acerbis. A crossprotektorok kiválasztásakor figyeljen a protektor minősítésére, a szellőzőrendszerre és a kialakítás minőségre. Ne feledje, hogy minél keményebben motorozik és minél látványosabb akciókat hajt végre a motokrossz pályán, annál jobban fel kell fegyverkeznie és magasabb kategóriás crossprotektorokhoz kell nyúlnia. Az enduro protektorok vásárlásakor további kritériumok a rögzítési rendszerek és a megjelenés. A többi cross/enduro védőelemhez (pl. sisakok és csizmák) hasonlóan a crossprotektorok is fenomenális stílusban és változatos színváltozatokban kaphatók.