check Ingyenes szállítás a 28 819,00 Ft
check Visszármaztatás 14 napig
check Fizetés 30 napon belül
check Nagykereskedelmi terület - B2B

Off- road abrancsok

Gyártó

Gumiabroncs szélessége

Gumiabroncs profil

Átmérő

Akciók

Csak elérhető

Ár

    HUF

Megjelenítés

Találat: 2585
CROSS ENDURO kocka gumiabroncs 80/100-21
Gumiabroncs 18x3.00 90/90-18 P204 - 82297
Cube gumiabroncs 70/100-17 TT Awina F807
Heidenau K46 16x2.75 36B TT gumiabroncs
Awina 90/100-14 F808 6PR TL gumiabroncs
Mitas E-09 90/90-21 54T TL DOT 29/2021 típusú gumiabroncs - 70001031
Gumiabroncs + belső cső + kötény Heidenau K46 16x2.75 36B TT - 127132

Böngészés gyártó szerint

Vezetsz terepen? Tudja meg, hogyan válasszon terepabroncsokat

Egyike vagy azoknak a hardcore motorosoknak, akik nem szeretik az aszfaltot? Erdei utakon, földutakon vagy sziklás és homokos emelkedőkön vagy elemedben? Akkor motorosboltunkban olyan speciális célú gumiabroncsokat találsz, amelyek gyakorlatilag minden körülménynek megfelelnek! Mivel a terepviszonyok nagyon eltérőek a talaj minőségét tekintve, különböző tulajdonságú és keménységű terepmotoros gumiabroncsok közül választhat.

A terepgumik kiválasztásakor az alapvető kérdés: milyen terepen motorozik leggyakrabban? A terepmotoros gumiabroncsok elsősorban aszerint oszlanak meg, hogy milyen talajon szeretne motorozni: puha talaj (sár, homok), közepesen puha talaj (erdő, földutak), közepesen kemény talaj (kavicsos) és kemény talaj (sziklás terep). Ha azonban bizonytalan, mert a sár ugyanúgy csábítja, mint a földutak, akkor a terepmotoros gumiabroncsok szélesebb alkalmazási körrel állnak rendelkezésére. Cross/enduro kínálatunkat úgy állítottuk össze, hogy csak kipróbált, jó gumikat tartalmazzon. Arra is ügyeltünk, hogy a legjobb márkák szerepeljenek, így többek között a Pirelli, a Continental, a Dunlop, a Michelin és a Maxxis gumiabroncsok közül választhatsz.

.

A terepgumikat ott használják, ahol az aszfalt véget ér. Ha önnek terepmotorja van, bizonyára tisztában van a helyes gumiabroncsválasztás fontosságával. Tényleg sok múlik rajtuk, és egy rosszul illeszkedő gumiabroncs nemcsak a gép teljesítményét csökkentheti, hanem komoly veszélyt is jelenthet. Tudja meg, hogyan válassza ki a terepmotoros gumiabroncsokat, és közlekedjen biztonságosan.

Offroad gumiabroncs-konstrukciók

.

A terepmotoros gumiabroncsokat nagy kopásállóság, hihetetlen tapadás és olyan kialakítás jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy a legkeményebb körülmények között is lehessen velük motorozni. Számos offroad abroncskonstrukció létezik. Ezek közé tartoznak a cső nélküli és a cső nélküli abroncsok, bütyökkel vagy anélkül, a legkülönfélébb futófelületi mintázatokkal és profilokkal, valamint a különböző felhasználási típusokkal a motorozás és a terepviszonyok függvényében. Hogyan osztályozzák a terepabroncsokat?

Tubeless versus tubeless abroncsok

.

Az, hogy melyik gumiabroncsot kell választanunk, attól függ, hogy milyen felni van a gépünkön. A TL (tubeless) rövidítésű, cső nélküli abroncsok csak cső nélküli felnire szerelhetők, míg a TT (tube type) abroncsok csak cső nélküli felnire szerelhetők. Honnan tudom, hogy melyik felni van használva? Ellenőrizze a gumiabroncs oldalán lévő dombornyomott feliratot, és ellenőrizze a szelepet is. Ha az szorosan záródik és gumiból készült, akkor a gumiabroncs tubeless abroncs; ha a szelep fémből készült és nincs rajta anya, akkor tubeless abroncsról van szó.

A gumiabroncs oldalfalán található ábrák, amelyek a tubeless abroncsok felnijén találhatók.

A gumiabroncs oldalán található mondatok, amelyek elárulják, hogy milyen típusú terepmotoros gumiabroncsról van szó, a tubeless, illetve a tubetype. Érdemes megjegyezni, hogy szinte minden küllős felni tubeless gumiabroncshoz tervezett felni.

.

Ezek a kialakítások több jellemzőben is különböznek egymástól. A nehezebb terepre szánt motorkerékpárokon általában tubusos abroncsokkal találkozhatunk. Ezek ellenállóbbak a defektekkel szemben, és sokkal könnyebben javíthatók a belső cső cseréjével. Hátrányuk a kisebb végsebesség és a nagyobb súly, de terepen ezek nem kulcsfontosságú szempontok. A cső nélküli abroncsokat terepmotorokon is használják, de ritkábban találkozunk velük.

A terepgumik választéka

.

A terepjáró abroncsok rendkívül változatos futófelületi mintázatúak. Attól függően, hogy milyen terepre megyünk, és hogy milyen típusú motorkerékpárról van szó, más-más kivitelezést figyelhetünk meg, valamint a barázdafelületnek a gumiabroncs többi részéhez viszonyított eltérő arányát.

Mennél nehezebb és igényesebb a terep, annál nagyobbnak kell lennie a gumiabroncsban lévő kockának. Természetesen ez a gumiabroncs tapadásának javítását szolgálja a különböző talajon. A nagy sebességgel és aszfalton való vezetéskor azonban a kocka nagyon gyorsan elhasználódik.

Ha igényesebb terepet szeretne, annál nagyobbnak kell lennie a kockának.

Ha a vegyes vezetést kedveli: városi és terepjáró, akkor jobb, ha minimális bütykös vagy halszálkás futófelülettel rendelkező gumiabroncsokat vásárol. Ez a fajta futófelület hosszabb élettartamot biztosít az abroncsnak, de nehéz terepen nem lesz megfelelő.

Ha a vegyes vezetést részesíti előnyben: városi és terepjáró vezetés, akkor jobb, ha minimális kocka- vagy halszálkás futófelülettel rendelkező abroncsot vásárol.

A terepgumik profilja

.

A terepgumik különböző profilúak lehetnek. Főként - a kevésbé szélsőséges körülményekre szánt abroncsok esetében lapos kialakítással találkozunk. Ez megakadályozza, hogy a gumiabroncs túl gyorsan kopjon és megsérüljön. A nehezebb körülményekhez azonban ellipszis alakú konstrukciójú abroncsokat használnak, amelyek kanyarodáskor javítják a tapadást.

Hogyan olvassuk el a gumiabroncsok címkéjét

.

Minden gumiabroncs oldalsó profilján dombornyomás található, amely minden jellemzőjét és rendeltetését jelzi. Az alábbiakban az egyes gumiabroncsokon található információkat olvashatja.

Hogyan kell elolvasni egy gumiabroncs címkéjét?

 • Egy nyíl, amely a gumiabroncs forgásirányát jelzi
 • .
 • A gumiabroncs névleges szélessége [mm]
 • .
 • A gumiabroncs profilja - a profil a gumiabroncs szélességének és magasságának arányát jelzi. Ezt százalékban vagy számszerűen (hüvelykben)
 • lehet kifejezni.
 • Terméksor neve
 • .
 • Maximális terhelhetőség az ajánlott nyomáson (kg PSI-nél)
 • .
 • Az abroncsszerkezet kódja: R- radiális, B- diagonális rétegű övvel, - - diagonális rétegű. A terepabroncsok általában diagonálöves vagy normál diagonálbetétes gumiabroncsok
 • .
 • Gyorsasági index - minden szimbólum egy felső sebességhatárnak felel meg. A terepabroncsokat általában a T-től M-ig terjedő szimbólumokkal jelölik
 • .
 • Kapacitási index - a gumiabroncs maximális terhelését jelzi
 • .
 • A felni mérete, amelyre a gumiabroncs illik
 • .
 • Típusjóváhagyási jelzések
 • A gumiabroncs típusa - a gumiabroncsok száma nélkül
 • .
 • A gumiabroncs típusa - cső nélküli (TL) vagy cső nélküli (TT)
 • .
 • DOT - gyártási dátum
 • .
Így egy példa megnevezés: 80/100-21 TT 51M a következőképpen kell olvasni:
 • 80 - gumiabroncs szélessége [mm]
 • .
 • 100 - a gumiabroncs profilja (magassága)
 • .
 • 21 - a felni átmérője [inch]
 • .
 • 51 - terhelhetőség 212 kg
 • .
 • M - 130 km/h-ig terjedő sebességhatár
 • .
 • T - cső nélküli konstrukció (tubetype)
 • .

A terepabroncsok felosztása

.

A terepabroncsokat all-terrain, enduro és trial abroncsokra oszthatjuk. A terepabroncsok paramétereinek egész sora függ a tervezett felhasználástól. Az alábbiakban röviden jellemezzük az egyes kategóriákat.

.

Univerzális gumiabroncsok

. Itt olyan terepabroncsokat talál, amelyek a legtöbb körülménynek megfelelnek. Ezek cső nélküli abroncsok, szabványos specifikációkkal. A legtöbb terepmotorra és oldtimerre felszerelhetőek. Alkalmasak könnyebb terepre és vegyes kerékpárra: aszfalt-terep.

Cross/Enduro gumiabroncsok

.

A legkeményebb körülményekre tervezett gumiabroncsok (Cross). Feloszthatjuk őket a talaj típusa szerint, például: kemény talaj (sziklák), közepesen kemény talaj (kavics), közepesen lágy talaj (földutak) és puha talaj (homok, sár). Tehát a Cross/Enduro abroncsok kiválasztásakor először azt kell ellenőrizni, hogy milyen típusú terepen motorozol leggyakrabban.

Az enduro gumiabroncsok a következőkre oszthatók: Enduro street, Enduro on/off Road és Enduro verseny. Az Enduro street abroncsokat nagyjából 80%-ban országúti és 20%-ban terepjáró használatra tervezték. Ideálisak a motorkerékpár aszfalton való közlekedésre, alkalmanként könnyű terepre való kitéréssel.

Az Enduro on/off road abroncsokat 50%-ban aszfalton és 50%-ban terepen való motorozásra tervezték. Az Enduro versenykategória viszont olyan profiknak tervezett gumiabroncs, akik a FIM által szervezett versenyeken tekernek.

Az Enduro versenykategória olyan profiknak tervezett gumiabroncs, akik a FIM által szervezett versenyeken tekernek.

Trial abroncsok

.

A Trial abroncsokat Trial motorkerékpárokhoz tervezték, de sikeresen felszerelhetők Cross és Enduro motorkerékpárokra is. A Trial abroncsok sűrűbb és kisebb kockával rendelkeznek, mint a tipikus terepgumik. A Trial abroncsok a gumiabroncs és a talaj közötti maximális érintkezési felületnek köszönhetően maximális tapadást biztosítanak, függetlenül a körülményektől, a felülettől és annak vizes állapotától. Sajnos ezek az abroncsok nagyon gyorsan kopnak.