check Ingyenes szállítás a 28 819,00 Ft
check Visszármaztatás 14 napig
check Fizetés 30 napon belül
check Nagykereskedelmi terület - B2B

ATV Quad abroncsok

Gyártó

Gumiabroncs szélessége

Gumiabroncs profil

Átmérő

Akciók

Csak elérhető

Ár

    HUF

Megjelenítés

Találat: 935
Awina ATV gumiabroncs F-808 22x10-8 4PR

29 460,00 Ft

szállítás 0 Ft

Awina ATV gumiabroncs F-808 22x10-8 4PR

Gumiabroncs 16x8-7 2PR TL - 189795
Journey P350 25x8-12 38J 4PR E abroncs - JOU2258P350
ITP Sand Star 20x11-9 TL 2PLY gumiabroncs - 5000506
ITP Sand Star 20x11-9 TL 2PLY gumiabroncs - 5000496

57 010,00 Ft

szállítás 0 Ft

ITP Sand Star 20x11-9 TL 2PLY gumiabroncs - 5000496

stars    (1)
ITP Mega Mayhem 27x9-12 6PR NHS gumiabroncs - 6P0035
Awina gumiabroncs A-978 10-22x10 4PR TL 10-22x10

43 060,00 Ft

szállítás 0 Ft

Awina gumiabroncs A-978 10-22x10 4PR TL 10-22x10

Carlisle AT489 25x8.00-12 61K 6PR TL E abroncs - 6E93591

Böngészés gyártó szerint

Ahogy maguk a quadok, úgy a különböző típusú utakra felkészített quad gumiabroncsok is

A quadok és az ATV-k elsősorban a terepjáráshoz kapcsolódnak. Sok tulajdonos ezért quadjának kerekeit off-road quad gumiabroncsokkal szereli fel, még akkor is, ha elsősorban aszfaltozott utakon fog lovagolni. A motorkerékpár gumiabroncsokhoz hasonlóan a quad gumiabroncsok kiválasztásakor is érdemes figyelembe venni, hogy milyen terepen fogja leginkább használni a quadját, és a megfelelő quad gumiabroncsokat választani.

Melyik a megfelelő gumiabroncs a quadjához?

Milyen quad és ATV gumiabroncsok kaphatók a piacon?

.

A quadra való gumiabroncsok egyértelműen különböznek a jármű rendeltetésszerű használatától függően. A termékek jelentős csoportját a quad gumiabroncsok alkotják, amelyek kis, sportos futófelülettel rendelkeznek. A közutakon vezethető quadok iránt mutatkozó jelentős kereslet miatt ma már számos gyártó kínál quadokat. A Terrain quad abroncsokat viszont a bejárható terep típusa szerint különböztetjük meg. Más quad gumiabroncsokat homokra, másokat kevésbé laza és kemény akadályokra terveznek. Végül egyre több termék áll rendelkezésre azoknak a quad-tulajdonosoknak, akik csak alkalmanként viszik terepre quadjukat. A modern út/off-road abroncsok egyesítik a terep- és a terepgumik alapvető tulajdonságait.

A közúti quadok növekvő népszerűsége megköveteli a tapadást az aszfalton

.

A motorkerékpár- vagy autógumikhoz hasonlóan a útvonal quad gumiabroncsoknak is tapadást kell biztosítaniuk az aszfalton, még nagyobb sebességnél is. Az road quad abroncsok ezért nagy érintkezési felülettel és finom, vízelvezető futófelülettel rendelkeznek. Az ilyen quad gumiabroncsok előnye továbbá, hogy nagyobb sebességnél kisebb zajjal járnak. A közúti négyes gumiabroncsok keverékük és keménységük szerint is változhatnak. A vastagság miatt ezek általában 10 hüvelykes és nagyobb négykerekű abroncsok.

Hétvégi könnyű terepjáróknak szánt közúti/off-road gumiabroncsok

.

Nagyon sok quad- és ATV-felhasználó szeretné járművét terepre vinni, de egy adott helyre közúton is szeretne ingázni. Ezért a road-terrain gumiabroncsok egyre népszerűbbek. Az univerzális quadgumik néven emlegetett abroncsok aszfalton is tapadást biztosítanak, és lehetővé teszik a füves területen vagy terepen való közlekedést a gumiabroncs felületének károsodása nélkül. Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a terepjáró abroncsok nem alkalmasak szélsőséges körülmények között. Az ilyen gumiabroncsokkal felszerelt quad nem biztosítja a pályán vagy durva terepen való közlekedés biztonságát és dinamikáját.

A terepgumik nem alkalmasak extrém körülményekre.

A terep quad gumiabroncsok a legnehezebb akadályokat is leküzdik

.

A terep quad abroncsok egy tág kategória, amelyet a lefedett terep típusa szerint osztunk fel. Leggyakrabban az ország vadonjában található sárra és kövekre gondolunk. A vastag és hangsúlyos, általában kocka alakú futófelület lehetővé teszi, hogy a quad kerekei az akadály egy stabilabb részébe akadjanak be, és hatékonyan leküzdjék azt. A lágyabb alapkeverék megkönnyíti, hogy a gumiabroncs alakja a bejárandó terep alakjához igazodjon. Nemcsak teljes méretű gumi kapható ebben a változatban, hanem van 8 colos abroncs is, sőt, még kisebb mini quad kerekekhez is.

Homokos quad gumiabroncsok speciális futófelülettel

.

A futófelületű quad gumiabroncsok laza felületekre szánt változatban is megtalálhatók. Ezt a viszonylag szűk termékcsaládot a specifikus, oldalsó és szélesebb futófelületű futófelület jellemzi. Az ilyen quad abroncsok kiválóan felkaparják a nagy mennyiségű homokot, és így lehetővé teszik a quad előrehaladását. Másrészt az ilyen abroncsokkal felszerelt quad nem alkalmas más típusú felületeken, különösen nem közutakon való közlekedésre.

Hogyan olvassa le a quad gumiabroncs paramétereit?

.

Quad gumiabroncsokat a világ számos pontján gyártanak. Ezért találkozhatsz a paramétereik különböző jelöléseivel, hüvelykes és hüvelykes-metrikus jelölésekkel. Gyakoribb az előbbivel találkozni. E jelölés szerint egy 22 hüvelyk átmérőjű és 10 hüvelyk szélességű, 10 hüvelykes felnire szánt gumiabroncsot 22x10 10 quad abroncsnak írunk.

Az ismertebb, második jelölés 225/60-10-ként írja le az ilyen abroncsot.

Ez egy 225 mm széles, 10 hüvelyk átmérőjű felnire szánt abroncsot jelent, a magasságát pedig 225 mm 60%-ának írjuk.

Mi a legfontosabb szempont a gumiabroncsnál?

Mi a fontos a quad kerékpár gumiabroncs méretének kiválasztásakor?

.

Az quad gumiabroncs méretének kiválasztásakor érdemes szem előtt tartani a quadkerék biztonságra és kényelemre gyakorolt hatását. A quad gumiabroncsok nem lehetnek túl szélesek vagy keskenyek a felnihez képest. Ez a gumiabroncs megcsúszásának és a kerék sérülésének kockázatát rejti magában. A quad gumiabroncs magasságának biztosítania kell a gép szabad mozgásterét, de a dinamikát is. A magasabb négyszögletes gumiabroncsokat elsősorban terepen használják; a burkolt utakon az alacsonyabb profilú termékekben bíznak. Különösen itt fontos a motorteljesítmény is. Végül a nyilvánvaló kérdés a quad keréktere. A túl magas vagy túl széles abroncsok megnehezítik a quad hatékony kormányzását és vezetését.

Univerzális és terepre alkalmas quad gumiabroncsok a Gmoto.pl oldalon

.

Nálunk minden típusú burkolt felületre felkészített quad gumiabroncsokat talál. Kifejezetten aszfaltos és burkolt utakra, sáros, sziklás és homokos terepre tervezett quad gumiabroncsokat, valamint univerzális quad és ATV gumiabroncsokat kínálunk, amelyek több abroncstípus jellemzőit ötvözik. Egy adott gumiabroncs jellemzőit és tulajdonságait a termékre kattintva találja meg.