check Ingyenes szállítás a 28 819,00 Ft
check Visszármaztatás 14 napig
check Fizetés 30 napon belül
check Nagykereskedelmi terület - B2B

Robogós abroncsok

Gyártó

Gumiabroncs szélessége

Gumiabroncs profil

Átmérő

Akciók

Csak elérhető

Ár

    HUF

Megjelenítés

Találat: 1826
Gumiabroncs 9 x 2.5 motorkerékpár - OA0091
Awina gumiabroncs 3.00-12 F870 4PR TT
Awina F955 52N TL 10X3.50 típusú gumiabroncs
Gumiabroncs 130/70-12 F927 TL Awina - 83177
Gumiabroncs + belső cső 10x3.50 - 77088
Vee Rubber VRM220 3.00-12 47J TT abroncs
10x3.00 cső nélküli gumiabroncs - 76545
Tömlő nélküli gumiabroncs 10x3.50 F806

Böngészés gyártó szerint

A robogós gumiabroncsok különböző utakon való robogós használatra készült gumiabroncsok.

A robogóabroncsok kifejezetten a kisméretű, főként városi robogók típusára tervezett abroncsok. A robogóabroncsok biztosítják a jármű teljesítményének és kezelhetőségének megőrzését, valamint maguknak az abroncsoknak az élettartamát a robogókra jellemző vezetési körülmények között. Scooterabroncsok találhatók aszfaltozott utakra és terepre, pályahasználatra, sőt téli közlekedésre is alkalmas változatok. A tipikus motorkerékpár-abroncsokhoz hasonlóan a robogóabroncsok is különböznek a futófelület formájától és a felhasznált anyagtól, és nem megfelelő körülmények között történő használatuk a gyorsabb kopás és a csökkentett menetbiztonság kockázatával jár.

A robogóabroncsok megtalálhatók aszfaltozott utakra, terepre és akár pályahasználatra is.

A robogógumik elsősorban univerzális és sportos gumiabroncsokra oszlanak

.

A robogógumik elsősorban két kategóriába sorolhatók. Az egyetemes robogógumik az utakon előforduló különféle körülmények között történő használatra készültek. Ezek gyakran robogóabroncsok, amelyek speciális terepviszonyokra vagy időjárási jellemzőkre vannak felkészítve, de a kissé eltérő körülmények között történő használatuk nem jár a gyors kopás és a kezelhetőségi jellemzők elvesztésének kockázatával. Sokkal specifikusabbak a sport robogógumik. Ezek agresszív vezetéshez kapcsolódnak száraz vagy nedves aszfalton, és keverékük és futófelületük nagyon speciális, szigorúan meghatározott körülmények közötti használatot feltételez.

Univerzális robogóabroncsok, amelyekkel nem csak egy napsütéses napon, a városban lehet motorozni

.

A robogóval való közlekedés a legtöbbször azzal jár, hogy napközben a városi forgalomban kell mozogni. Egy szabványos közúti robogó gumiabroncs ezért elsősorban aszfalton való közlekedésre van felkészítve, és átlagos mennyiségű vizet ürít ki a kerék alól. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más körülmények között teljesen elveszíti tulajdonságait. Az univerzális közúti rollerabroncs futófelülete és keveréke a kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is megbirkózik, és gyengébb teljesítményű úton is biztosítja a kényelmet és a biztonságot.

Az univerzális robogóabroncsok terepjáró használatra is felkészültek

.

Ha azonban gyakrabban megy terepre, akkor itt érdemes felszerelkeznie univerzális, terepjáró használatra felkészített robogó gumiabroncsokkal. Egy ilyen robogó gumiabroncs meglepheti Önt azzal, hogy milyen terepviszonyok között használható. Az enduro cross abroncsokhoz hasonlóan a terepjáró scooter abroncsok is keményebbek és markáns, szélesebb körben elhelyezkedő futófelületi blokkokkal rendelkeznek. Mindez hosszú élettartamot és tapadást eredményez puha és göröngyös talajon. Aszfaltos úton egy ilyen scooter gumiabroncs gyengébb lesz, mint egy közúti gumiabroncs, de konzervatív, mindenre kiterjedő kialakítása nem kockáztatja a gyors kopást vagy a tapadás hiányát.

Univerzális robogóabroncsok retro is

.

A terepjárós hangulatú robogógumik a vintage egykerekűekhez kapcsolódó egyszerű futófelülettel rendelkezhetnek. Éppen ezért főként itt találhatók retro robogóabroncsok. Az ilyen gumiabroncsok futófelületének és egyéb vizuális jellemzőinek köszönhetően a retro vagy vintage robogó még inkább a múltat idézi. Ugyanakkor a retro robogóabroncsok kialakítása és anyaga olyan kezelési tulajdonságokat biztosít, amelyek nem sokkal maradnak el a modern kialakítású abroncsoktól.

Az univerzális téli robogógumik alacsony hőmérsékleten is lehetővé teszik a motorozást

.

Az univerzális gumiabroncsok másik kategóriája a téli motorozásra szánt abroncsok. A téli robogógumikat puha, hidegálló keverék és a havat hatékonyan szétoszlató futófelület jellemzi. Ennek érdekében a robogó téli gumiabroncsok futófelületén lamellák, azaz számos hosszanti és keresztirányú bemélyedés található. Az univerzális téli robogóabroncsok használatával a robogó olyan körülmények között is használható a közutakon, amelyekkel a tipikus robogóabroncsok nem tudnak megbirkózni.

A téli robogógumiknak is megvannak a maguk korlátai

.

A téli robogógumik egész évben használhatók. Az itt szereplő ajánlások más járműtípusokból ismerősek. A robogók téli gumiabroncsait alacsony hőmérsékletre tervezték, ami azt jelenti, hogy 7 Celsius-fok körüli napi átlaghőmérsékletnél le kell cserélni őket a normál robogó gumiabroncsokra. A téli gumiabroncsok változatlanul hagyásával a robogó sokkal veszélyesebbnek bizonyulhat a használója számára, mint egy autó. A robogó gumiabroncsok érezhetően gyorsabb kopása és a jármű rosszabb kezelhetősége itt jobban érezhető lesz. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a lengyel utakon tilos a szegecses vagy láncos téli gumiabroncsok használata.

.

A robogók belső csöves gumiabroncsai biztonságosabbak, de a teljesítmény szempontjából is rosszabbak

.

Az univerzális robogóabroncsokat néha belső csővel szerelik fel. A motorkerékpárokhoz hasonlóan ez főleg ott fordul elő, ahol a robogó abroncsokat rosszabb utakra és vadonba szánják. Az ilyen robogóabroncsok jobban tompítják a bukkanók kezelését, és lehetővé teszik, hogy a gumiabroncs vagy a felni sérülése ellenére is folytassa a motorozást. Másrészt a belső csővel ellátott gumiabroncs sokkal nehezebb, ami egyértelműen befolyásolja a robogó teljesítményét. Emiatt az országúti robogó gumiabroncsok általában cső nélküliek.

Sportrobogó gumiabroncsok keményebb vezetéshez és pályahasználathoz

.

A második nagy csoportot a sport robogógumik alkotják. Megnevezésük mindent elmond a tulajdonságaikról és korlátaikról. A sport robogógumi gyakran a nagy motorkerékpárok sportgumijainál használt technológiákon alapul. Nem meglepő tehát, hogy olyan márkák termékeit találja, mint a Pirelli, a Michelin vagy a Dunlop, amelyek közvetlenül a motorkerékpárversenyzésre utalnak. A sportrobogó gumiabroncsok tökéletes abroncsok agresszív motorozáshoz száraz és nedves aszfalton. Ezzel szemben teljesen alkalmatlanok a rosszabb utakon és a vadonban való motorozásra.

A legnagyobb egykerekűeken használt sportos robogógumi jellemzői

.

A sportos robogó gumiabroncsok között is elég gyakoriak a legnagyobb, tehát a legerősebb és legnehezebb robogókra tervezett abroncsok. A nagy sebességre felkészített gumiabroncsok használatával a maxi robogó a gyors kanyarokban és a hosszú egyenesekben teljesít a legjobban. Sportos maxi robogó gumiabroncsokat érdemes tehát beszerezni, ha a nagyméretű robogót aszfaltos úton tervezi üzemeltetni, és nem áll szándékában, még alkalmanként sem, terepre menni.

Teljesítmény robogó gumiabroncsok kizárólag pályahasználatra

.

Úgy tűnhet, hogy a nagyteljesítményű robogók teljesítménye nem tér el annyira a közúti robogókétól, így a nagyteljesítményű robogó gumiabroncsok közutakon is használhatók. Azonban tisztában kell lennie azzal, hogy a pályán való motorozás mivel jár. A Scooter abroncsok folyamatos, agresszív motorozással és megfelelő tárolással érik el tulajdonságaikat. E nélkül még a tipikus közúti abroncsoknál is gyengébbnek bizonyulhatnak. Közúton ezért csak közúti homologizációval rendelkező és csak az adott körülményeknek megfelelő robogós gumiabroncsokat használjon.

Sportrobogó gumiabroncsok száraz és nedves útfelületre

.

A körülmények itt fontosak, mivel ezek határozzák meg a legsportosabb gumiabroncsok futófelületét. Az esőgumik nagyobb sebességnél nagyon jól elvezetik a vizet, de száraz aszfalton gyorsan elhasználódnak és károsodnak. A száraz aszfaltra szántak esős időben nagyon gyenge tapadást biztosítanak. A gyakori, változatos körülmények között történő motorozáshoz ezért jobb, ha sokoldalúbb futófelülettel rendelkező robogóabroncsokat választunk, amelyek az időjárás változása ellenére sem veszítik el jó tapadásukat és kopnak el.

Miben különböznek még a különböző robogógumik?

.

Az egyik további jellemző, amely megkülönbözteti az egyes robogógumikat, a szálak elrendezése. A robogóabroncsok többsége diagonál gumiabroncs, azaz több rétegű keresztszálas abroncs, több rétegű karkasszal. Az így elrendezett szövetvázszálak nagy szilárdságot, de egyben merevséget is biztosítanak a gumiabroncsnak, ami rosszabb kezelhetőséget eredményez. Radial, vagy radiális robogóabroncsok sokkal ritkábban fordulnak elő. Ezeket elsősorban ott használják, ahol fontos a tapadás. Ezt segíti a szálaknak a gumiabroncs szimmetriasíkjára merőlegesen történő elrendezése.

Hogyan olvasható le a robogó gumiabroncs típusa?

.

A robogógumiabroncs megnevezése két részre osztható. Az első a méret. Egy robogó gumiabroncs jelölése lehet 10x3,50 vagy 3,50-10. Ez mindkét esetben 10 hüvelyk felniátmérőt és 3,5 hüvelyk abroncsszélességet jelent. Szintén népszerű az olyan jelölés, mint a 120/70-12, ahol a gumiabroncs szélességét (120 mm), magasságát (70 mm) és a felni méretét (12 hüvelyk) írják le. A kötőjelet is érdemes megjegyezni. Ez a mínusz vagy a "B" diagonál gumiabroncsot, az "R" pedig radiál gumiabroncsot jelöl.

A robogógumiabroncs tulajdonságjelölése a maximális sebességet és a súlyt jelzi

.

A TL55J jelölés viszont a gumiabroncs típusát és korlátait jelzi. A TT és a TL a TubeType, illetve a TubeLess, azaz csővel vagy cső nélkül. Az 55 a terhelhetőségi index, és a számhoz rendelt maximális terhelhetőségre utal. Ebben az esetben az 55 218 kg. Hasonlóképpen a "J" a sebességindex, amely a gumiabroncs biztonságát szolgáló maximális sebességet jelzi. Itt ez 100 km/h-t jelent, bár megtalálható az "L" (120 km/h), a "P" (150 km/h), sőt a "H" (210 km/h) és más betűk is.

Az új robogógumiknak meg kell érkezniük

.

Az új robogógumik a gyártásuk során felhasznált anyagok rétegei vannak rajtuk. Ezek a rétegek viszonylag gyorsan elkopnak, de kezdetben rontják a robogó kezelési tulajdonságait. A robogó gumiabroncs elejéről a réteg már néhány tíz kilométer megtétele után eltűnik. Az oldalsó részek eléréséhez még néhány százra lesz szükség, ezért kezdetben jobb, ha korlátozza magát az egykerekű teljes erejének kihasználásában.

Univerzális és sportos robogógumik sokféle változatban a Gmoto.pl oldalon

.

Nálunk robogó gumiabroncsokat találsz sokféle méretben és sokféle konstrukcióban. Kínálunk univerzális gumiabroncsokat közúti és terepjáró használatra, valamint sportos gumiabroncsokat, amelyek homologizáltak közúti használatra és tisztán pályateljesítményű motorozásra. Az egyes abroncsok jellemzőit és tulajdonságait a termékre kattintva találja meg.